Skip to content

Bel ons: 06 12037169

20+ Jaar ervaring
Snel en professioneel
Direct contact
Spoed bij storingen

Laadpaal installeren

Laadpaal installeren thuis of op kantoor

Laadpaal installeren thuis of bij uw bedrijf? Aalbers Elektrotechniek Etten-Leur is gespecialiseerd in het adviseren en monteren van de beste laadoplossingen voor uw elektrische auto. Wij installeren veilige laadpalen in combinatie met slimme diensten voor ieder type woning en voor grotere locaties. We bespreken vooraf wat de ideale laadoplossing is die perfect aansluit op uw behoefte of voor die van uw bedrijf.

Voordelen eigen laadpaal installeren

Het plaatsen van een eigen laadpaal biedt een aantal voordelen. Een auto wordt via een laadpaal veel sneller opgeladen (binnen 6 uur) dan wanneer deze moet laden via een gewoon stopcontact (vaak langer dan 10 uur).

De elektriciteit thuis is goedkoper dan wanneer je gebruik maakt van een openbare elektrische laadpaal. Je kunt ook de laadpaal installeren dat het opladen wordt uitgesteld naar de nacht zodat je gebruik kunt maken van het nachttarief. Het voordeel wat betreft een elektrische laadpaal ten opzichte van een stopcontact. Er hoeft bij een laadpaal qua stroomsterkte namelijk niet beperkt te worden om oververhitting te vermijden, wat bij een stopcontact wel het geval is.

 • SNELLER
  Auto wordt sneller opgeladen via een laadpaal (+/- 6 uur) dan via een stopcontact.
 • GOEDKOPER
  De elektriciteit thuis is goedkoper dan van openbare laadpalen.
 • VEILIGER
  Via een laadpaal hoeft de stroomsterkte niet beperkt te worden om oververhitting te voorkomen, bij een stopcontact is dit wel het geval.
 • COMFORT
  Je hoeft niet te gaan zoeken en je hoeft er niet voor om te rijden. Je hebt niet te maken met laadpalen die al bezet zijn, je eigen laadpaal is altijd beschikbaar voor jou alleen én is gemakkelijk aan huis.

Aanleg laadpaal offerte

U kunt bij ons terecht voor een scherpe offerte voor de levering van een laadpaal, de benodigde bekabeling en aansluitmaterialen. Daarnaast verzorgen wij ook de montage van de oplaadpunten voor u. In dat geval bespreken we vooraf welke plaats het meest geschikt is voor de laadpaal, in de garage, bij de oprit, aan de gevel of op de parkeerplaats bij het kantoor? En welke laadoplossing het beste bij uw wensen en budget past.

Informeer vrijblijvend voor advies en of passende offerte.

Vakkundige laadpaalinstallatie

Heeft u interesse in een laadpaal thuis? Thuis laden met een laadstation betekent 8x zo snel laden dan via een regulier stopcontact.

De installatie van een laadpaal kan een tijdrovend en lastig karwei zijn. Er wordt gewerkt met hoogspanning dus het is tevens belangrijk dat dit professioneel wordt uitgevoerd. Om overbelasting van de groepenkast te voorkomen wordt hier in (indien nodig) een aardlekschakelaar geplaatst. Daarna zal de voedingskabel vanuit de meterkast naar de laadpaal getrokken moeten worden. De kans is dus groot dat er geboord en gegraven moet worden om de kabel op de juiste plaats te begeleiden naar de laadpaal voor uw auto.

Kosten laadpaal thuis?

Aalbers Elektrotechniek kan van tevoren op basis van een aantal factoren een gerichte inschatting maken van de kosten van de complete laadpaal installatie.

Factoren welke invloed hebben op laadpaal installatie kosten

 • Welke Fase groepenkast is aanwezig?
 • Wat is de afstand tussen de meterkast en de locatie van de laadpaal?
 • Kiest u voor een laadpaal of een laadpunt aan de muur?
 • Moet er gegraven worden voor de bekabeling?
 • Is er bestrating nodig?
 • Is er een kruipruimte aanwezig in het huis of pand?

Wat klanten zeggen

Onze partners / in samenwerking met

logo-t-romme
Laadpaal installeren
Logo-stoop-keukens-300x85
Laadpaal installeren
mooi op maat
solar-today
fs-timmerwerken

LOCATIE

Gors 90A
4741 TG Hoeven

BEL ONS

SUPPORT: 06 12037169